Servicii

Lacuri și vopsea pentru lemn
Lacuri și vopsea pentru lemn

Lacuri și vopsea pentru lemn

Orice obiecte din lemn utilizata se usează cu timpul atît la exterior  cît și  în interior. Formarea mucegaiului, ciupercilor, răni provocate de insecte nu numai agravează aspectul lor, dar activează și procesele de distrungere a structurii. Din acest motiv există vopsele și lacuri pentru lemn, cu ajutorul cărora ușor puteți proteja lemnul de diverse daune și să-i oferiți un aspect neobișnuit la exterior. Cu toate acestea, înainte de a procura un lac simplu pentru lemn, este necesar de a ține cont de specificația obiectului sau supratața lui, care urmează a fi prelucrată. Numai atunci va fi posibil să obțineți o suprafață ideală, ca rezultatul cel mai bun al muncii Dumneavoastră.

 Obictivele de bază după care este bine să alegeți materialele de vopsire.

Tipul de lucru: Intern sau extern. Orice lac sau orice vopsea are sfera sa de folosire. Deci, pentru prelucrarea fațadei de pe stradă, fa fi nevoie de lac pentru lucrări de exterior. În cazul în care veți folosi materialele pentru lucrări interioare, acesta își va pierde foarte repede aspectul său atrăgător.

Durabilitatea: de exemplu, în cazul în care aveți nevoie pentru a vopsi un parchet. Cerințele privind durabilitatea acestuia nu pot fi ignorate în cazul dat. Alegerea Dumneavoastră poate fi oprită la cea mai potrivită variantă pentru un parchet -  acestea sunt vopselele și lacurile de la firma SIRCA. Lacul special dezvoltat prezintă un nivel ridicat de rezistență la uzură. Pentru parchet, cel mai bine va fi dacă ve-ți alege lacul pentru lemn pe bază de apă. Acesta crează o acoperire fiabilă și durabilă, deoarece este special creat pentru tratarea podelelor. Cel mai puțin rezistent la uzură este lacul de nitroceluloză, care  nu este recomandat pentru utilizarea parchetului.

Toxic: Dizolvanți nocivi se găsesc în majoritatea vopselelor și lacurilor. Nitro-lacuri, compuși din lemn acrilici, lacuri din polieter – oricare din aceste lacuri este de dorit de folosit în ateliere sau în locurile unde oamenii nu trăiesc cel puțin temporat. 

Viteza de uscare: toate vopselele și lacurile pentru lemn se usucă diferit. Spre exemplu nitro-lac se consideră lacul care se usucă cel mai repede ( pînă la o oră), iar cele pe bază de apă se usucă cu mult mai greu. Pentru a se usca au de nevoie de cel puțin 2-3 ore. Alegerea unei anumite compoziții depinde de cerințele și dorințele consumatorului.

Modele populare

Fiecare tip de vopsea datorită caracteristicilor sale tehnice este mai mult sau mai puțin populară. Iată  cele mai fregvente dintre ele:

  • Acrilice. Au un miros foarte slab, care seamănă cu un copac ud. Rezistentă la usură și nu poate fi modificată atunci cînd este tratată cu detegenți. Înainte de a începe vopsirea este nevoie de prelucrat cu grund.
  • Poliuretan. În ciuda nivelului înalt de durabilitate au cerințe mari pentru temperatura (22C) și umeditatea (60%). Mult timp aceasta își păstrează aspectul și textura.
  • Ulei și Alchide. Ele diferă prin aplicarea bună la suprafață și prin pătrunderea în porii lemnului, dar rezistența la uzură lasă de dorit.
  • Fără miros. Astfel de vopsele și lacuri pentru lemn sunt de neschimbat pentru acele persoane care nu pot suporta mirosul de vopsea. Pe baza caracteristicilor ele sunt similare cu compozițiile obișnuite – pot fi utilizate atît pentru a gruntui cît și pentru vopsire.