Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

UŞI DIN FRASIN SAU ARŢAR ÎN CHIŞINĂU
UŞI DIN FRASIN SAU ARŢAR ÎN CHIŞINĂU

UŞI DIN FRASIN SAU ARŢAR ÎN CHIŞINĂU

 Astăzi, la fel ca şi acum mulți ani în urmă, ușile din lemn natural rămân a fi cel mai bine vândute pe piața mobilei. Rezistența înaltă, aspectul unic și calităţile ecologice remarcabile sunt principalele criterii care formează cererea, atât în rândul cumpărătorilor, cât și cel al producătorilor. Printre acestea se numără ușile de frasin sau de arțar în Chișinău– ele sunt deosebit de apreciate de amatorii de frumos pentru eleganţa și calitățile lor utile. Anume de aceea, acest material se găsește atât de des în interior nu numai sub formă de uși, ci și mobilier, scări și alte elemente frumoase.

 Frasinul: caracteristicile lemnului

Frasinul este o specie valoroasă, cu o durabilitate excelentă. Nu se teme de oscilările de temperatură și de aerul fierbinte, ceea ce înseamnă că nu se deformează. Prin urmare, este destul de potrivit pentru instalare în camere cu temperaturi înalte, cum ar fi saune sau băi.

Lemnul își păstrează perfect culoarea naturală atractivă și nu se întunecă în timp. Este o calitate perfect utilizată de designeri într-o varietate de soluții de interior.

În ciuda aspectelor pozitive, frasinul „suferă” de sensibilitate înaltă la umiditate din cauza conținutului insuficient de taninuri. Prin urmare, acest material nu trebuie utilizat pentru uși de intrare și pentru instalare în camera de baie.

În ceea ce ţine de criteriile pentru alegerea unei uși de frasin sau arțar în Chișinău, aici este important ca suprafața să fie perfect netedă: fără noduri, crăpături și ştirbituri. Nu ar trebui luate în calcul pentru procurare canaturile viu colorate, deoarece în acest fel producătorul poate ascunde defecte grave.

Frasinul este un tip de lemn foarte atractiv pentru design-uri. Nuanţa sa plăcută și delicată va înnobila orice încăpere de locuit și o va face mai spațioasă. Iar ornamentul natural din împletitura de inele de creştere și fibre conferă uşii un decor original și natural.

 Arțarul: caracteristicile lemnului

Pentru fabricarea mobilierului și a altor articole pentru casă arțarul este folosit cel mai des. Structura sa dură, elastică și desenul frumos conferă acestui material o decorativitate deosebită. Iar rezistența ridicată la uzură și durabilitatea permit utilizarea acestui material nu numai în industria mobilei, ci și pentru a produce parchet, panouri de placare, schiuri, instrumente muzicale.

Vorbind despre producția de uși din lemn de arțar, merită menţionat faptul că astfel de modele au proprietăți acustice excelente. Datorită durabilităţii înalte, ușile din arțar au o durată lungă de exploatare, iar caracterul ecologic și natural face posibilă montarea lor în camerele pentru copii şi în dormitoare.

Totuşi, acest lemn neobișnuit de frumos are şi un mare neajuns – putrescibilitatea. Dar acesta este un moment remediabil, care poate fi evitat prin tratarea lemnului cu un agent de protecție special (impregnare) înainte de utilizare.

Cele două specii de lemn sunt utilizate pe scară largă în multe țări ale lumii. Şi în Moldova ușile din frasin sau arțar sunt nu mai puțin populare. Datorită nuanței excelente, durabilităţii și frumuseții extraordinare, aceste materiale decorează deja de mulţi ani spaţiile interioare ale apartamentelor, conferindu-le un farmec ușor, originalitate și rafinament.