Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

Alegerea scaunelor în Chișinău
Alegerea scaunelor în Chișinău

Alegerea scaunelor în Chișinău

Într-un apartament stilat, unul dintre cele mai importante elemente ale anturajului, desigur că îl are mobilierul. Dacă după regulile Feng-Shui-ului înțelegem că pentru o atmosferă plăcută alegem masa rotundă sau ovală, și o canapea cât mai confortabilă, atunci ce facem cu scaunele, cum le alegem corect? Acestea joacă un rol la fel de important ca și celelalte piese de mobilă, în aspectul final al întregului apartament. Adevărații maeștri în domeniul Feng Shui ne sugerează să alegem scaunele cu o deosebită precauție.

Un scaun bun este indispensabil în camera de zi și în bucătărie, în camera copiilor și în dormitor. De aceea compania noastră vă prezintă diverse configurații ale scaunelor în Chișinău, care se vor potrivi de minune în apartamentul dumneavoastră. 

Care sunt particularitățile unui scaun potrivit?

Un scaun corespunzător cerințelor clienților trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • Să aibă o funcționalitate sporită;
  • Să aibă un șezut confortabil și un spătar înalt; 
  • Calitatea materialelor utilizate la fabricarea scaunului la fel joacă un rol important, este perfect dacă acestea sunt naturale; 
  • Să predomine formele rotunde, unghiurile ascuțite nu vor crea o atmosferă călduroasă;
  • Să se potrivească designul-ui camerei.
  • Construcția corectă – o atribuție importantă. După cum am menționat mai sus, scaunul trebuie să aibă un spătar înalt, pentru ca spatele să fie relaxat după o lungă rutină zilnică, la o ceașcă de cafea. Pentru a menține atmosfera și nu în ultimul rând confortul, trebuie să alegeți scaune cu cotiere, în cazul în care nu le găsiți în sortimentul propus de piață, atunci acestea se pot realiza la comandă. Scaune bar în Moldova cu spătar și cotiere, la fel ar fi o opțiune potrivită unei bucătării realizate în stil modern.

Câte scaune trebuie să aveți în apartament?

Pentru ca scaunele să se privească armonic cu restul elementelor de mobilier și decor, numărul acestora la fel trebuie să fie luat în considerație, multitudinea scaunelor trebuie să formeze un număr par. Acest lucru nu înseamnă că într-o bucătărie mică vom plasa 6 scaune, astfel vom “îngreuna” întreg aspectul camerei, și vom crea impresia că aceasta e și mai mică. În conformitate cu regulile Feng Shui, în orice camera trebuie să fie suficient spațiu, și încă un moment important este că scaunele nu trebuie să fie pliabile, acestea s-ar potrivi pentru un picnic, într-un studio foto, salon de frumusețe, cafe-bar, dar în nici un caz nu pentru atmosfera cordioasă a apartamentului.

Și totuși, ce scaun alegem?

Alegând scaune în Moldova, luați în considerație următoarele criterii:

  • Frecvența utilizării. Dacă zilnic, atunci merită să alegeți modele fiabile;
  • Combinația potrivită cu alt mobilier din cameră. Probabilitatea că scaunele vieneze se vor potrivi unei camere high tec, este destul de mică, la fel ca și ideea că scaunele metalice s-ar potrivi stilului Provence;
  • Să se conformeze preferințelor proprietarului.

Cum amenajăm corect scaunele în cameră?

Amenajarea corectă a scaunelor este la fel unul dintre criteriile - cheie de care trebuie să ținem cont dacă dorim să obținem în final un aspect estetic. Scaunele în ansamblu trebuie să formeze un pătrat sau un dreptunghi, iar  scaunul în care va sta capul familiei trebuie să fie în fața intrării în cameră.