Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

Scaune de lemn în Chișinău
Scaune de lemn în Chișinău

Scaune de lemn în Chișinău

Oamenii au nevoie de scaune încă din cele mai vechi timpuri, și cred că nu există scaune cu o ,,longevitate,, mai mare decât cele de lemn. Aceste modele sunt actuale până în prezent, și cererea lor pe piață nu va dispărea niciodată. 

Caracteristica-cheie a scaunelor din lemn

Principala caracteristică a scaunului din lemn este multifuncționalitatea. Un scaun multifuncțional nu doar se va potrivi în orice cameră din apartament, dar va arăta impecabil și într-un restaurant decent, cafenea, benzinărie și alte localuri.  

Tipurile frecvente ale scaunelor:

  • Clasic (cu piciorușe drepte, poate fi moale sau semi-moale) - model solicitat cel mai des;
  • Vienez (cu piciorușe curbate, scaun rotund, adesea decorat cu elemente suplimentare) – se potrivește perfect pentru o cameră în stil clasic;
  • Scaun-fotoliu (poate avea cotiere, dar unele modele sunt reprezentate fără ele); 
  • Tron sau scaun regal (destul de greu, cu cotiere și un spătar înalt).

Forma scaunului și designul acestuia:

Forma scaunului depinde în mare măsură de dimensiunea camerei. În cazul în care spațiul permite, este favorabilă opțiunea unui scaun de dimensiune și formă clasică, să ii zicem mare, iar pentru o cameră mică, de exemplu, hol, un scaun mai compact – scaun mic,  sau un scaun-fotoliu de dimensiuni mici și/sau mijlocii.

Sfaturi utile pentru alegerea scaunelor de calitate superioară:

  • Scaunele de calitate înaltă în Moldova trebuie să fie realizate din lemn masiv, produsele realizate din materiale ce înlocuiesc lemnul cum ar fi MDF sau din placaj nu au rezistența și durabilitatea optimă;
  • Cu cât carcasa este mai subțire, cu atât și rezistența scaunului este mai redusă. Grosimea optimă a piciorușelor scaunului este de 25 x 25 mm;
  • Un producător avansat mereu își va acoperi produsul cu smalț pentru asigurarea rezistenței sporite la umiditate și nu numai;
  • Elementele carcasei trebuie să aibă ancoraje puternice, în mod ideal bolturi;

Există mai multe motive pentru a cumpăra scaune de lemn în Moldova:

Rezistența la variațiile de umiditate și temperatură. Soiurile folosite pentru fabricarea scaunelor în magazinul nostru: fag, nuc, stejar, pelin, gevea, și altele au o rezistență unică la influențele din mediul extern, prin urmare, acestea nu pot avea limite prestabilite în legătură cu durata exploatării. Specialiștii susțin faptul că vârsta înăintată a lemnului, oferă scaunelor un aspect și mai deosebit, creând un decor fantastic în orice încăpere.

Scaunele vieneze clasice în Chișinău – într-o cerere deosebită în ultimii ani, executate din fag, le puteți găsi pe site-ul nostru într-un sortiment larg. Gama de culori a scaunelor vieneze se păstrează a fi ceea din cele mai vechi timpuri ale istoriei: maro în diversele sale nuanțe, alb și negru. 

Designerii de mobilier moderne au luat libertatea de a oferi clienților lor diverse modele de scaune, asemănătoare sau diferite de cele vieneze, tot sortimentul îl puteți găsi pe pagina noastră.