Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

 ușile de interior
ușile de interior

Materiale din care sunt confecționate ușile de interior

Furnirul natural

Frumusețea și rezistența la umiditate ale modelelor căptușite cu furnir din soiuri scumpe de arbori, sunt comparate cu masivul lemnului. Această placă fină de lemn este aplicată pe baza oricărui material, prin presare la cald în vacuum. Apoi suprafețele rulate sunt acoperite cu smalț de înaltă calitate, furnirul natural păstrează complet textura și culoarea lemnului. Lemnul cel mai des utilizat la fabricarea ușilor din furnir natural:

  • artar
  • specii de Anegri
  • stejar;
  • fag

Furnirul fine-line

Dacă e să vorbim despre un astfel de material – este unul reconstituit și de origine naturală, dar realizat din tăieturi ale speciilor de arbori low-cost, cum ar fi plop, aspen și arțar. Pentru a obține un strat cu desene longitudinale frumoase, straturile subțiri pre-tăiate ale materialului inițial sunt tonifiate. După, urmează procesul în care acestea sunt ferm lipite împreună și iarăși tăiate.

Suprafața căptușită cu furnir fine-line nu este prevăzută pentru rezistență sporită la acțiunile mecanice, de aceea este acoperită suplimentar cu mai multe straturi de smalț.

Furnirul ecologic

Astfel de denumire o are materialul artificial al industriei moderne utilizat în fabricarea ușilor de interior și în Chișinău, care combină în produsul final cele mai bune proprietăți ale lemnului, precum și a unor polimeri. Nu poate fi exclusă și menționarea aspectului frumos, imitația tăieturilor din lemn, rezistența sporită la acțiuni mecanice, precum și la umiditate și abraziuni.

Laminat

Modelele ușilor de interior executate din laminat fac parte din categoria celor cu preț redus. Ele sunt caracterizate printr-o diversitate avansată în gama de culori și o deservire cât se poate de simplă. Procesul de laminare constă în înfășurarea suprafeței pregătite a garniturii ușii cu folie de clorură de polivinil cu un desen imitând cel al lemnului, sau oricare altul. Lucrările de laminare a ușilor sunt executate la mașini speciale cu o presiune și temperatură ridicată.

Acoperirea cu smalț

Vopsirea ușii este practicată de obicei atunci când este necesar de acordat mai multă atenție însăși nuanței, decât texturii lemnului. Ușile acoperite cu email au o strălucire splendidă și un aspect rafinat. Sortimentul nuanțelor de culoare este practic nelimitat, dispus pentru orice preferință a viitorilor proprietari.

În ceea ce privește calitatea, acoperirea cu smalț este suficient rezistentă la umiditate, și predispusă pentru o uzură de lungă durată.

Ce materiale se potrivesc cel mai bine pentru ușile de interior?

Modelele realizate din lemn:

  • Pinul - are o greutate mică și este ușor de prelucrat, face parte categoria de preț scăzut.
  • Stejarul - această specie aparține segmentului lemnului valoros, având o densitate și duritate sporită. Nu-și pierde proprietățile în timpul exploatării, suprafețele de stejar sunt foarte frumoase și estetice.
  • Frasinul - conform proprietăților sale este și mai avansat decât stejarul, fiind flexibil și rezistent la un grad înalt de umiditate. Astfel de lemn are un preț destul de mare, dar este mai ieftin decât lemnul de stejar.
  • Fagul – după densitate, flexibilitate, și duritate practic nu se diferențiază de stejar, structura sa uniformă se prelucrează ușor. 

Modelele realizate din sticlă:

Ușile de interior realizate din sticlă sunt în trend de câțiva ani, consumatorii le-au apreciat imediat odată cu apariția acestora. Printre avantajele acestora se regăsesc:

  • Capacitatea de a mări vizual spațiul, și de a asigura pătrunderea luminii naturale;
  • Rezistență absolută la umiditate, și la orice mediu ,,agresiv,,;
  • Absența completă a oricărui tip de deformări;
  • Întreținere simplă.

Cu toate acestea, ușile realizate din sticlă groasă au o masă destul de mare, necesită un montaj special și rezistent. Astfel de modele sunt costisitoare, dar, arată foarte atractiv și subliniază finețea gustului stăpânilor.