Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

ușile de interior în Chișinău
ușile de interior în Chișinău

Cum alegem ușile de interior în Chișinău?

Ușile interioare sunt niște elemente importante, chiar esențiale ale interiorului unui apartament de locuit. Aceste elemente indispensabile pentru fiecare cameră, pun accent pe bunul gust al proprietarului, adăuga completitudine în tot decorul casei, și dacă sunt alese după anumite criterii, se privesc armonios în ansamblu. Există numeroase criterii după care ar trebui să vă conduceți alegând uși de interior în Moldova. În acest articol vom discuta despre elementele-cheie la care trebuie să atrageți atenția în primul rând.

Alegem uși de interior în confrormitate cu:

Designul și stilul ușii:

  • Textura finală a ușii - netedă, dură, mat, lucioasă, realizată sub aspectul lemnului sau a cărămizii;
  • Culoarea – în prezent cele mai populare modele pe piață, sunt cele de nuanțe deschise, pe locul doi sunt opțiunile de culori mai întunecate, iar mai puțin populare sunt culorile aprinse cum ar fi (roșu, albastru, verde);
  • ,,Desenul”de pe suprafața ușii - linii geometrice (curbe, frânte etc.), ornamente clasice, fără desen, diverse combinații de inserții de sticlă;
  • Uși ascunse - sunt ușile care fuzionează complet cu peretele și nu sunt vizibile la prima vedere;
  • Uși înalte (până la tavan) - versiunea clasică a ușilor de interior în Chișinău - aproximativ 2000 mm, o distanță destul de mică rămasă până la tavan, o alegere potrivită și modernă - ușa de înălțimea întregului perete.

Izolația fonică, transmisia luminii și a mirosurilor:

Pentru majoritatea consumătorilor, este important ca ușa să nu ,,conducă,, zgomotul în cameră, fapt de o deosebită importanță pentru dormitoare și camerele copiilor.

Ușile cu o transmisie bună de lumină sunt o variantă potrivită pentru bucătării și livinguri, luminozitatea slabă este binevenită în dormitoare.

Izolarea de mirosuri- varianta ideală pentru ușile interioare din bucătărie și camera de baie.

După modul de deschidere, ce variantă alegem?

Dacă doriți să cumpărați o ușă neobișnuită care va atrage atenția tuturor oaspeților, puteți alege uși al căror mod de deschidere este non-standard, cum ar fi ușa roto.

În cazul în care camera este destul de mică și este foarte important să economisiți orice centimetru, atunci opțiunea cea mai potrivită o prezintă ușile glisante și ușile ce se deschid ca o carte.

Iar dacă nu aveți posibilitatea să cheltuiți o sumă de bani mai impunătoare, atunci desigur că puteți opta pentru ușile care se deschid în mod obișnuit.

Ușile vopsite

Chiar și ușile din lemn masiv pot fi vopsite, dar mai des rămân supuse acestei proceduri, ușile din materiale compozite. Nu cumpărați uși ce sunt acoperite cu o vopsea de calitate joasă, deoarece acestea nu sunt potrivite pentru utilizarea zilnică, în special în camerele cu nivelul umidității mai ridicat. Întotdeauna trebuie să optați pentru o ușă emailată, pentru că smalțul este o vopsea rezistentă la orice condiții de mediu.

Cum stabilim corect dimensiunile ușii de interior în Moldova?

Listă de parametri necesari la măsurarea spațiului preconizat pentru instalarea ușii:

  • înălțimea de la podea;
  • lățimea pe punctele maxime ale spațiului;
  • grosimea peretelui la locul în care va fi instalată ușa;

Ca să știți!

Compușii chimici polimerici, cum ar fi polipropilena («acrilat», «nanotex», «sisplex», «cortex») sau foliile PVC nu sunt mai puțin ecologice decât materialele naturale folosite la fabricarea ușilor, iar posibilele secreții nocive sunt legate doar de încălcarea tehnologiilor de fabricare a ușilor și utilizarea unor vopsele, coloranți și adezivi, ieftini precum și plastifianți.

Compania noastră vă garantează prețuri accesibile, sortiment larg și calitate superioară pentru orice ușă.