Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

Fronturi MDF în Chișinău
Fronturi MDF în Chișinău

Fațade MDF în Chișinău

MDF reprezintă o placă de lemn, un material ecologic, la fabricarea careia nu se utilizează diverse rășini dăunătoare,ci o substanță numită lignină. În ceea ce privește caracteristicile tehnice,acest material se poziționează pe o treaptă superioară lemnului natural, deoarece este perfect prelucrat,și aproape ,,indiferent,, la influența de umiditate.

În Moldova, materialul MDF este folosit pentru fabricarea fațadelor pentru mobilierul de bucătărie, acesta fiind rezistent, nu se umflă, și nu se deteriorează. Un alt avantaj a acestui material este că nu poate fi afectat de diverse bacterii și microorganisme, fapt ce  demonstrează un alt plus semnificativ deoarece igiena în bucătărie este cel mai important factor. Fațadele pot fi acoperite cu diverse materiale: furnir natural sau artificial, folie din PVC, precum și vopsea de diferite culori.

Fațade MDF în Chișinău acoperite cu folie din PVC

Fabricarea fațadelor cu folie din PVC constă în: placa MDF este tăiată la dimensiune, marginile sunt prelucrate cu freză și apoi acoperite cu folie din PVC într-o presă specială.

În zona de lucru a presei, unde se află piesele de prelucrat, se creează un vid și o membrană superioară specială creează o presiune suplimentară asupra căptușelii. Când este expusă la temperatură, folia se încălzește, se întinde și aderă strâns la suprafața MDF la care este aplicat un strat adeziv.

Aspectul fațadelor depinde de: modul de frezare (mai mult de 20 de feluri) și de tipul foliei de fațadă (mai mult de 80 de tipuri). Fațadele au o grosime de 10, 16 și 19 mm.

Fronturi MDF cu folie au un aspect frumos, și o varietate de opțiuni de fabricație, iar în componența acestora intră materiale ecologice. Acoperirea din PVC are o bună rezistență la umiditate, și o rezistență moderată la solicitări mecanice.

Fațadele MDF din Moldova prezintă o alegere excelentă, ecologică, materialul fiind perfect potrivit pentru producerea unui mobilier rezitent, stilat și frumos.

Fațade MDF vopsite

Bucătăriile cu fațade din MDF acoperite cu vopsea prezintă numeroase avantaje. Gama de culori este imensă datorită diferitelor tipuri de structuri de suprafață: lucioase, sidefate, mate. 

De asemenea, în ceea ce privește caracteristicile lor generale, bucătăriile din MDF se arată din partea mai bună decât bucătăriile din lemn natural. Bucătăriile din MDF sunt mai practice în utilizare, și rezistente la orice modificare a temperaturii și umidității.

Fațade MDF acoperite cu furnir din lemn natural

Furnirul- un strat subțire de lemn care își păstrează complet atât textura, cât culoarea și modelul unic. În comparație cu fațadele din lemn masiv, fațadele furnirate au o greutate mai mică (mobilierul nu este atât de masiv ca urmare) și un preț semnificativ mai mic. Deosebit de populare sunt fațadele furniruite cu furnir de stejar - stejarul a fost întotdeauna un material care simbolizează rezistența, eleganța și rafinamentul gustului proprietarilor. Furnirul de nuc, fag, wenge este de asemenea o variantă populară.

Compania noastră vă prezintă un sortiment larg de fațade MDF, pentru că ne pasă și avem grijă de preferințele dumneavoastră!