Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

Cum să alegi scaune pentru sufragerie și bucatarie in Chișinău
Cum să alegi scaune pentru sufragerie și bucatarie in Chișinău

Cum să alegi scaune pentru sufragerie și bucatarie in Chișinău

Scaunele ocupă întotdeauna un loc de frunte în incinta oricărei locuinței, jucând un rol semnificativ în crearea spiritului de confort și stil. În magazinele și la producerea ARAMA R puteți găsi o gamă largă de scaune, însă pentru care model anume ar trebui să optați? Indiferent de spațiul pentru care intenționați să cumpărați scaune, e cazul să alegeți mobila in Chisinau de înaltă calitate și înalt confort, care se va combina perfect cu stilul locuinței și va satisface pe deplin cerințele proprietarilor în ceea ce privește stilul și confortul. Modelele de scaune pentru living, bucătărie sau sufragerie sunt extrem de diverse ]n ceea ce privește caracteristicile tehnice, deoarece în fiecare cameră, scaunele își îndeplinesc sarcina sa conceptuală. Potrivit opiniilor designerilor de mobilă, pe lângă funcția sa principală, ce constă în oferirea unui loc confortabil pentru ședere, scaunele trebuie, de asemenea, să dețină o funcționalitate estetică, diversificând interiorul și oferindu-i un plus de stil și rafinament. Puteți ajusta scaunele la mobilier deja existent în încăpere, menținând nuanța de culoare și direcția stilistică sau puteți crea accente expresive optând pentru scaune de alte culori decât cele deja existente. Totul depinde de starea de spirit și de sarcina pusă.

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra scaune în Chișinău?

Înainte de a cumpăra un scaun pentru sufragerie, bucătărie sau living, asigurați-vă de calitatea acestuia, evaluați aspectul, cât de confortabil vă este să stați pe el, determinați dimensiunile necesare. Este important să vă axați pe principalele criterii după care veți alege acest produs, în așa veți putea alege cu ușurință scaune pentru camera de zi sau sufragerie, potrivite perfect pentru locuința Dumneavoastră și desigur interiorul existent. În ultimele decenii, forma, aspectul exterior și materialele utilizate pentru confecționarea mobilierului au suferit modificări semnificative, cu toate acestea, au rămas la fel de solicitate ca întotdeauna. Principala diferență între scaunele moderne și modelele congecționate cu 10-20 de ani în urmă este o varietatea de materiale, culori și țesături.

În incinta secției noastre de producere, scaunele sunt împărțite în mai multe tipuri:

  • scaun clasic (picioarele sunt drepte, perna de șezut și spătarul moale sau semi-moale) - acest model este considerat cel mai popular pe piața mobilei din Moldova;
  • scaun vienez (picioarele sunt curbate, perna rotundă, persistă decor individual) - potrivit mai des pentru interioare concepute în stil clasic;
  • semi-fotoliu (cu sau fără cotiere, perna și spătarul sunt moi, tapițerie densă);
  • tron (foarte greu, designul este realizat cu cotiere, spătar înalt și tapițerie din velur) - o opțiune excelentă pentru un living sau un dormitor mare, proiectat în stil clasic sau shabby shic.

Forme și tipuri disponibile de modele de scaune in Chisinau

Forma scaunelor trebuie să depindă în mare măsură de parametrii camerei. Dacă încăperea permite modele mai mari, vă sfătuim să luați în considerare semi-fotolii confortabile, cu spătar înalt și cotiere. Ei bine, dacă camera nu este mare, e logic că se va acorda preferință produselor compacte, realizate în stil clasic sau minimalist.

În funcție de designul său, modelele de scaune in Chișinău pot fi:

  • demontabile;
  • staționare / întregi;
  • stivuibile;
  • transformabile (pliante).

Scaunele pliabile din prima versiune sunt fixate cu șuruburi. Constructiv, acestea sunt destul de trainice și fiabile, pe când elementele de fixare au tendința de a se uza în timp și devin inutilizabile, va fi necesară repararea sau înlocuirea mecanismelor.

Dacă scopul tău este să decorezi camera, optează pentru scaune din lemn natural. Acest tip de scaun face față acestei sarcini cu o explozie. Forma scaunului - vă permite să o transferați comod și fără efort dintr-un loc în altul, nu complică procesul de curățare, arată frumos la o sărbătoare de acasă.

Perna de șezut moale

Moliciunea scaunului este unul dintre principalele criterii prin intermediul cărora clienții noștri evaluează confortul. Liderii mondiali din industria de mobilă produc scaune cu arcuri în interior sau semi-moi, în care stofa se fixează pe cadrul produsului. Și desigur, a treia opțiune - scaune fără stofă, din rattan, care conferă moliciune datorită proprietăților materialului din care sunt confecționate.

Materiale

Pentru bucătărie sau sufragerie sunt recomandate scaune confecționate din materiale care nu sunt pretențioase la întreținere. Asemenea modele trebuie să fie neapărat rezistente la orice fel de murdărie sau umezeală. Astfel, în caz de necesitate, puteți șterge cu ușurință scaunul cu o cârpă, readucându-l la aspectul primar. Pe cât  în sufragerie, sunt binevenite modelele de scaune elegante cu cotiere și spătar moale din jacquard, piele artificială sau velur.

În industria mobilei,  la fabricarea scaunelor se folosesc următoarele materiale:

  • lemn;
  • ratan;
  • metal;
  • policarbonat;
  • plastic;
  • compozit, MDF;

Scaune de lemn pentru sufragerie si bucatarie

Scaunele de lemn se disting prin versatilitatea lor, datorită stilului clasic și modest. Dispunând de o paletă largă de culori, nu vă va fi dificil să alegeți un scaun, combinându-l cu mobilier din interiorul existent. Ei bine, dacă doriți să adăugați un plus de stil interiorului Dumneavoastră, puteți opta pentru scaune de diverse culori. Neutralitatea designului modelelor de scaune de la compania ARAMA vă permite să le încadrați ușor în interiorul oricărei direcții stilistice.