Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

Cum să alegi o ușă de interior pentru apartamentul tău
Cum să alegi o ușă de interior pentru apartamentul tău

Cum să alegi o ușă de interior pentru apartamentul tău?

În Chișinău- o ușă de interior nu trebuie aleasă bazându-se doar pe designul camerei, aceasta trebuie să fie funcțională și, în același timp, să aibă un preț adecvat.

Caracteristicile ușii de interior, precum și prețul acesteia depind în mare măsură de materialul din care este confecționată aceasta.

După material distingem:

Uși din furnir- furnirul este un fragment subțire a unui strat de lemn, care își păstrează întreaga structură și culoare. Structura ușii este formată dintr-o carcasă de lemn care este lipită cu furnir, modelele sunt reprezentate de o mare varietate de specii de arbori (stejar, mesteacăn, bambus, măr și altele).

Avantajele ușilor din furnir:

  • calitate înaltă (stare perfectă în uzură până la 50 de ani);
  • cost relativ accesibil (în comparație cu ușile confecționate din lemn masiv);
  • rezistență la umiditate, mirosuri din exterior și izolare fonică;

Uși din eco-furnir - este un material pe bază de fibre naturale de lemn, combinate cu o cantitate mică de lipici. Carcasa ușilor de interior din eco-furnir este din plastic sau carton. Prețul unor astfel de modele este mai mic decât cel a produselor din furnir, totuși bunurile din eco-furnir sunt mai puțin rezistente la lovituri sau alte eforturi mecanice.

Avantajele ușilor din eco-furnir:

  • aspect atractiv, care emite masivul lemnului;
  • bună izolare fonică și rezistență la umiditate;

Remarcăm faptul că, datorită rezistenței reduse, nu merită să instalați astfel de modele într-o cameră pentru copii, deoarece astfel ușa de interior poate fi ușor deteriorată în timpul jocurilor celor mici.

Ușile laminate - reprezintă o construcție, a cărei carcasă este confecționată din lemn la preț redus, iar acoperirea este din MDF, decorată cu peliculă din PVC care are efect ce emite lemnul natural.

Avantajele ușilor laminate:

  • rezistență sporită;
  • proprietăți anti-incendiu;
  • rezistență la schimbările condițiilor climaterice;
  • îngrijire simplă pe parcursul uzurii;
  • prețuri accesibile.

Toate aceste avantaje vă permit să instalați o ușă laminată în baie sau bucătărie, iar compania noastră din Chișinău vă va ajuta să faceți alegerea corectă.

Ușile din sticlă - au un aspect deosebit, au proprietatea de transmisie excelentă a luminii în cameră, în același timp, pe cât de ciudat ar părea, ușile din sticlă au o rezistență mare. Singurul dezavantaj al ușilor din sticlă este capacitatea lor de a se murdări rapid.

Ușile din lemn - au multe avantaje, dar în același timp sunt pretențioase la variațiile de temperatură și umiditate, și formează mai multe crăpături pe suprafață, de asemenea au un preț înalt.

Ușile lucioase - pentru a crea efectul unei suprafețe lucioase, ușile din interior sunt acoperite cu ojă specială, care asigură aspectul lor atractiv.

Ușile de interior pot fi:

Cu izolare fonică – reprezintă o suprafață solidă, care poate fi realizată din bare de lemn sau alte materiale din lemn sau fagure.

Cu vitralii – o opțiune perfectă este să proiectați astfel de uși din sticlă temperată, pentru a asigura o rezistență sporită.

Tipurile de balamale pentru ușile de interior :

  • Ascunse - au fiabilitate sporită, și pot rezista la diverse provocări, astfel de balamale ocupă un spațiu minim și nu strică aspectul plăcut al designului.
  • Asemenea unui card - Aceste balamale pot fi utilizate pentru ușile ce se deschid din ambele părți (și din stânga și din dreapta) datorită prezenței rulmenților în proiectare, balamalele sunt absolut silențioase. O pereche de balamale din oțel poate suporta până la 50 kg.
  • Pragul drop-down mărește izolarea fonică și termică.
  • Blocarea magnetică are un mecanism absolut silențios și, datorită designului său, ușa poate fi deschisă din orice parte aveți nevoie.
  • Inserții de aluminiu situate la capetele ușii sunt proiectate pentru a o proteja împotriva deteriorărilor.