Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

Living in Chisinau MD
Living in Chisinau MD

Regulile alegerii unei mobile potrivite pentru salon

Livingul reprezintă oglinda casei, anume aici găzdașii își primesc musafirii. O astfel de încăpere trebuie să fie confortabilă și să coincidă cu toate normele necesare pentru odihnă și plăcere. O importanță deosebită o are mobila pentru salon, piesele combinate corect și cu gust, vor adăuga nu doar un aspect deosebit, dar vor oferi și o plăcere în timpul utilizării.

Componența

Tipurile:

Regulile de amplasare

La ce trebuie să atragi atenția când iți faci alegerea

Video 

Foto

Tipurile 

Pentru ca să înțelegi cum trebuie să alegi mobila pentru living, este necesar să cunoști tot sortimentul din astfel de piese. În zilele noastre se consideră cele mai populare, următoarele variante:

  • Mobilă modulară
  • Mobilier de corp
  • Obiecte de mobilă moale

În momentul alegerii mobilei pentru salon, se ia în considerație faptul că astfel de mobilă ne va fi de folos mult timp înainte, de aici revine principalul principiu- calitatea. Înainte de cumparătura este recomandat să se studieze amănunțit toate tipurile de mobilă existente. 

 

Mobilă modulară

Mobila care este compusă din câteva părți, care pot fi manipulate ușor în diferite colțuri ale camerei este considerată drept mobilă modulară. Astfel de sisteme sunt extrem de populare în cercurile de designeri care amenajează lucrurile în stilul de minimalism. Părțile trusei sunt- modulele care servesc drept un constructor ce se instalează în dependență de funcționalitatea obiectelor.

Obiectele care sunt deobicei incluse în seturile de mobilă modulară:

  • Dulapuri de colț și cele obișnuite 
  • Vitrine
  • Oglinzi
  • Sertare
  • Măsuțe
  • Rafturi pentru cărți

La alegerea modulelor, clientului îi este propus un set de piese, din care persoana de sine stătător își alege pe cele potrivite pentru setul ales. În designul livingului, astfel de piese se privesc original, deasemenea îndeplinesc funcțiile stabilite și necesare.

Principala caracteristică a mobilei modulare este faptul că sunt ușoare de manipulat. Datorită unei independențe a tuturor pieselor din set, acestea pot fi schimbate cu locul de sine stătător, dar și se pot transforma în alte obiecte necesare livingului în România. Pentru a uni piesele, se folosesc dispozitive de fixare, dar unele variante pot fi procurate auxiliar. Alegerea unui mobilier modular nu îți va oferi greutăți- aici este important să cunoști dimensiunile locului unde se va instala mobilierul propriu-zis, înălțimea acestuia și adâncimea. Pentru confecționarea acestor tipuri de mobilă se utilizează plăcile PAL, lemn și materiale laminate. Ca un element auxiliar în confecționarea mobilei este stecla, plasticul, fitinguri metalice. Cele mai scumpe modele de mobilă, sunt considerate acele ce sunt confecționate din lemn matural în întregime. 

Cel mai mare avantaj a acestui tip de mobilier este- economisirea spațiului din cameră. Efectuând alegerea, proprietarul deja știe cum va folosi piesele din mobilă și unde este locul lor în living, de aceea nu vor apărea probleme referitor la ceea ca dulapul nu încape, sau nu stă în locul potrivit.

 

Mobilier de corp

La astfel de tipuri de mobilier, sunt asociate modelele care sunt alcătuite dintr-o o bază dură sun forma de panouri. Elementele mobilierului de corp sunt considerate: dulapurile, rafturile și etajerele, precum și  seturile living. O mobilă de corp frumoasă pentru salon, este confecționată din lemn natural de calitate superioară.

Mobilierul de corp modern poate fi demontabil, ceea ce este foarte comod în timpul transportării către client și în cazul schimbului locului de trai. Pentru a decide ce fel de obiecte vor fi expuse în living, este necesar de făcut cunoștintă cu toate doleanțele clientului. Deseori într-un spațiu locativ sunt expuse următoarele elemente:

Seturile living- astfel de obiecte multifuncționale includ în sine câteva piese cum ar fi: dulap, loc pentru TV, vitrine pentru amplasarea elementelor de decor, rafturi pentru cărți și altele;

Dulap cu uși culisabile- prezintă un loc aparte pentru păstrarea hainelor care deasemenea poate fi instalat în living, având mari dimensiuni. Fotografia dulapului, subliniază faptul că deobicei acesta este produs pentru a fi instalat pentru  toată lungimea peretelui, și datorită faptului că acesta are un mecanism telescopic, el poate fi ușor instalat în colțul livingului.

Etajiere- deseori pe acest element funcțional sunt expuse cărțile din biblioteca familiei, obiecte de decor, lămpi precum și sistemul audio și video.

În zilele noastre, fabricile destinate producției mobilierului de corp ne propun un sortiment vast cu numeroase stiluri. În jurnalele propuse, putem observa obiecte în stil clasic, gotic, și minimalist. Alegând mobila potrivită pentru living pozele căreia sunt prezentate mai jos, axați-vă pe nuanțele de culori ale obiectelor, și materialele din care acestea sunt confecționate, astfel se va primi un rezultat favorabil și deosebit.

 

Mobilă moale

Partea centrală a livingului, care atrage oaspeții dar și însăși locuitorii casei, reprezintă canapeaua și fotoliile. Garanția unui design interior bun este reprezintă printr-un divan, care este combinat cu stilul deja prezent în cameră. În stilurile clasice, canapeaua este monocromatică, iar fotoliile sunt combinate după culoare sau contrast.

La fel o variantă bună poate fi un colțișor moale care va înlocui divanul. O astfel de decizie include două însărcinări:

  • Nu este necesar să procuri fotolii pe lângă canapea
  • Colțișoarele moi deobicei se pot transforma în locuri de dormit, care vor prinde bine pentru a oferi loc de culcuș pentru musafiri.

Mobila pe care trebuie să alegi pentru living, depinde de dimensiunile acestuia. Pentru încăperile mici, este suficient un divan, penrtru camere mai spațioase vom alege un set format din fotolii și canapea. Nu trebuie să uităm că în afară de mobilă moale, salonul va fi amenajat cu mobilă modulară și mobilier de corp. Pentru a nu comite erori, trebuie să înțelegem deodată fotografiile mobilei, pentru living se vor alege după dorințele individuale ale stăpânilor. 

  • Alegând o canapea, atrageți atenția la tapițeriile din care aceasta este confecționată. Pânza trebuie să fie durabilă, rezistentă la uzură și desigur că moale. Culorile trebuie sa fie într-o armonie cu livingul, de aceea nu ar trebui să facem alegeri incorecte.

Pentru un salon mic, este mai favorabil să alegem mobilă de culori mai deschise, iar pentru unele spații mai mari putem să experimentăm cu culorile. Destul de original se privesc schemele de culori contraste.

 

Regulile amplasării

Aproape în fiecare apartament, mobila este amplasată după același principiu. Printre elementele ce se găsesc peste tot se numără- canapeaua, televizorul, și măsuța de cafea. Uneori aici sunt amplasate locuri de dormit auxiliare pentru oaspeți, o bibliotecă și dulapuri pentru păstrarea diferitor obiecte casnice. Pentru o cameră mică, o decizie optimală va fi mobilierul încorporat. Astfel de confecții se deosebesc de mobilierul de corp prin faptul că au doar acoperiș, și panouri false, care se încadrează ușor în nișele de construcții și locurile orizontale.

Pentru a răspunde la întrebarea: cum să alegi corect mobila și să o încadrezi în cameră urmează aceste reguli:

  1. Desenează un plan- schematic, lasă niște schițe pe o coală de hârtie, luând în considerație dimensiunile livingului, păstrând scara – în acest mod, va i mai ușo să înțelegeți care spațiu este necesar să fie amenajat;
  2. Folosește fiecare centimetru rațional. Dacă amenajați masa lângă canapea, atunci lăsați loc liber, pentru ca oricine să poate ajunge la masă din orice parte a acesteia. Stăpânul casei va decide ce fel de mobilă este mai potrivită pentru apartamentul său: dacă în casă sunt copii este necesar să fie procurate niște fotolii de dimensiuni mari și moi pentru aceștia;
  3. Proporționalitatea dimensiunilor- evitați mobila mare pentru livingurile pe care le puteți vedea pe poze, în caz că camera este mică. Nu trebuie să îngreunăm spațiul deoarece această zonă este destinată pentru odihnă, și desigur că pentru primirea oaspeților.

Obiectele care sunt amplasate incorect pot provoca incomodități în utilizarea zilnică, anume din această cauză, este necesar să fie gândit fiecare lucru mărunt: dacă canapeaua se poate transforma în loc pentru dormit, atunci asigurați un  loc potrivit  pentru desfacerea acesteia.

 

La ce trebuie să atragem atenția în timp ce facem alegerea

Livingurile amenajate cu  mobilă, frumos și cu gust dau dovadă de o alegere bună a stăpânilor. Alegând dulapurile, etajierele, și obiectele din mobilă moale, trebuie să ne conducem de propriile dorințe și gusturi, dar nu trebuie să uităm de designul camerei noastre.

  • Canapeaua moale este un component indispensabil din living-camera noastră pentru odihnă. Pentru a alege un divan potrivit, nu este nevoie de prea mult efort: trebuie să te decizi cu dimensiunile, funcțiile, prezența cotierelor și a pernelor canapelii;
  • Dacă vom urmări designul clasic, va fi obligatoriu dulapul vitrină pentru livingul poza căruia o puteți găsi în jurnalele de mobilier.  În acest dulap, se amenajează vesela frumoasă, jocurile de masă sau numeroase elemente de decor;
  • Un element indispensabil este mobila de corp sau cea modulară, unde este asamblat locul pentru TV, rafturile pentru cărți, și etajierele. Tot sortimentul larg îl puteți găsi pe poze, designul acestor piese trebuie să se combine cu camera în întregime;
  • În caz că în casă lipsește biblioteca sau un cabinet de lucru, stapânii mereu pot amenaja o astfel de cameră pentru living. Pentru aceasta este necesar doar să fie expuse corect rafturile pentru cărți, care sunt instalate pe toată lungimea peretelui.

 

O mobilă aleasă corect pentru livingul tău, va îndeplini cu siguranță toate funcțiile necesare, și va bucura ochiul fiecăruia dintre locuitorii casei.