Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

uși exterior din lemn
uși exterior din lemn

Uși exterior din lemn

În timpul amenajării apartamentului sau casei, oameni deseori se întîlnesc cu o întrebare. Ce ușă să aleagă  pentru intrare. Vizitînd nu doar un singur un salon sau magazin este evident că diversitatea modelelor de uși este enormă. Aceasta în primul rînd are o legătură  cu unicitatea materialului. Astăzi cele mai populare uși exterior sunt considerate ușile din lemn din Chișinău. Ele nu au o greutate mare  și mărimile lor sunt diferite. Rareori pretul va face sa va pune pe gînduri, însa acesta poate fi uitat ușor în momentul cind vedeti aspectul luxos a usilor . 

Usile din lemn : plusuri – minusuri 

Pentru cei care sint proprietarii usilor din lemn de exterior, sint bine cunoscute avantajele și chiar sunt verificate în timp. De aceea, cu greu de crezut ca cineva nu va fi deacord cu calitațile pozitive ale usilor din lemn:

  • Naturalețea și ecologie;
  • Aspectul atractiv solid;
  • Fiabilitate și un nivel ridicat de rezistență;
  • Siguranță absolută pentru sănătatea umană.

Fără îndoială, ușile exterioare realizate din materiale naturale, nu va strica nici o casa. Mai mult decât atât, ea va adăuga eleganță casei. Însa pe lîngă plusuri , ușile exterioare au si calități negtive , acestea sunt:

  • Sensibilitate la mediu;
  • Costul nu este ieftin;
  • Frica de umiditate;
  • Nu este o protecție de 100% pentru oastepeții nepoftiți;
  • Expunerea la uzură;

Desigur, uși exterior din lemn în Chișinău, precum și pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au costuri considerabile, și nu toți își pot permite să le cumpere. Dar nu trebuie de  uitat că achiziționarea ușei exterior - este o investiție pentru mulți ani înainte, înlocuind-o nu mai mult de două sau de trei ori pe parcursul vieții.

Vorbind despre posibilitatea de a sparge ușa, trebuie remarcat faptul că un rol important îl joacă lacătul, montat în aceasta. Dacă ușa este calitativa și instalată profesional, acesta va prezenta un sistem de blocare de încredere și pe lungă durată, atunci șansele de spargere vor fi reduse la minimum.

Usi exterior md din lemn vor fi mereu apreciate de iubitorii clasici moderni. Pictura de mînă, sculptura, stilou anticornat - toate acestea nu doar vor decora ușa, dar si vor da finisării perfecțiune și armonie.

Cîteva cuvinte despre producerea ușilor.

La fabricarea ușilor exterioare poate fi folosit atît lemnul  tare, cît și cel moale. Pentru o calitate impecabilă materia primă trece anumite etape de pregătire. Acestea sunt:

  • Uscarea lemnului
  • Expunerea în cameră specială în vid 
  • Fabricarea formelor cu dimensiuni stricte
  • Tratarea ușii este în următoare cronologie: impregnare de protecție, acoperire cu grund și acoperire cu vopsea sau lac.

Orice nerespectare  a cel puțin unei etape sau de încălcare a prelucrării secvențiale a suprafeții poate duce la o deteriorare a calității ușii și, în consecință, fragilitatea și uzura rapidă. Vorbind despre compania «ARAMA R» putem sigur să spunem că ușile lor exterioare din lemn din Chișinău - este o garanție a calității și a fiabilității. Asortimnetul larg , prețurile rezonabile și cooperare placută face ca compania să fie lider în producerea ușilor .