Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

 Scari din lemn interioare
Scari din lemn interioare

Scari din lemn interioare

O casa cu doua etaje neapărat trebuie să conțină scară, fie că este vorba de o scară din lemn masiv sau scara din lemn pe structura de beton. Scări din lemn sau din metal inox, scări din fier forjat sau scări spirală – există o diversitate de modele de scări care pot fi comandate în Chișinău. Însă înainte de a face alegerea – este necesar de a ține cont de unele momente destul de importante.

 Alegerea unei scări

Cînd alegeți o scară

În moment ce alegeți o scară pentru casă, este necesar să urmați o serie de recomandări de securitate, să verificați siguranța și caracterul practic al produsului.

  • Ungiul de înclinare. Cel mai optim este considerat unghiul de 30-40 grade, se permite un grad maxim de 45, dar nici într-un caz mai mult.
  • Lățimea treptei. Confortul acesteia trebuie să fie calculat în funcție de lungimea maximă a tălpii, cu aproximație 28-30 cm. Asemenea lățime va conferi un grad sporit de siguranță, și va facilita procesul de coborîre și ridicare.
  • Înălțimea treptei. Înălțimea nu trebuie să depășească 20 cm, în timp ce distanța între punctele de fixare trebuie să fie de pînă la 15cm. În cazul în care scara are lățimea mai mare de 110 cm, nu uitați să comandați bara de sprijinire sau așa numita balustradă.
  • Materia prima. E cazul să optați pentru pin, el este nu provoacă daune organismului uman și are cost sporit. . El, ca și lemnul de frasin, posedă caracteristici de performanță, dar este mult mai ieftin decât un stejar. Marmura, granitul si metalul, de este de asemenea sunt considerate a fi materiale reușite pentru scări. Însă acestea sunt reci, dificile în fabricare și instalare, în plus, asemenea materiale sunt destul de scumpe.
  • Pericol de incendiu. Una dintre cerințele obligatorii pentru scări este un grad sporit de siguranța la incendiu. Materia primă trebuie prelucrată cu substanțe speciale antiincendiare. Scara trebuie să fie rezistentă și durabilă, pentru a putea asigura evaacuarea persoanelor în caz de incendiu.
  • Acoperirea. Stratul protector și decorativ al modelelor de scări din lemn realizate la comandă în Chișinău este considerat cel mai eficient – lac incolor. Acesta asigură o nuanță plăcută, redă caracter clasic lemnului și nu este toxic precum alte vopsele și mordante.
  • Spațiu. Alegeți modelul de scară în funcție de dimensiunea încăperii. De exemplu, o scara in spirala este mai potrivită pentru zonele cu spațiu restrîns. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru, oameni mari in proporții și greutate.
  • Prinderea pe găsirea unei scări adecvate, este important să se ia timp și de a explora caracteristicile fiecărui desen sau model, atunci puteți alege pe scări la etajul al doilea de la Chișinău, care corespunde scopului său funcțional. La urma urmei, cum și unde să așezați scara casei depinde de proiectarea viitoare a incintei.

 

Atunci cînd căutați o scară potrivită pentru casă cu etaj, nu vă grăbiți, analizați ofertele de pe piață, funcționalitatea modelelor, din ce sunt confecționate și termenul de garanție oferit de vînzător.