Despre mobila

Proiectele Noastre
Remarcabile

Cu mândrie dorim să vă prezentăm cele mai bune lucrări ale noastre, multe dintre ele realizate în Chișinău, Moldova.

Usi de lemn culisante în Chișinău
Usi de lemn culisante în Chișinău

Usi de lemn culisante în Chișinău

Datorită minimizării vizuale al spațiului și creării obstacolelor de deplasare dintr-o cameră în alta, modelele tradiționale de uși cu deschidere obișnuită încep să își piardă popularitatea în Chisinau și întreaga Moldova. Pe prim plan apar uși de lemn culisante, care ocupă mai puțin spațiu ( atît de prețios în ziua de astăzi) și arată mult mai elegant și nobil. Este probabil cea mai optimă soluție pentru apartamente cu spațiu redus.

Cu atît mai mult că pe piață există o mulțime de oferte cu modele avantajoase și moderne. Vă punem la dispoziție informații referitoare la principalele aspecte care trebuiesc însușite înainte de a face o comandă de ușă culisanta, sau cum se mai numește în popor ușa cupe.

 Elemente de bază

Baza oricărei uși culisante este însăși pînza, cutia ușii, mecanismul mobil, profilele cu sistem de fixare, caseta și furnitura ( decorativă și funcțională).  În dependență de lățimea deschizăturii depinde cantitatea pînzelor. Maxim ele pot fi formate din 8 segmente. Dacă despărțitura este în forma de arcă - e cazul să optați pentru un alt model de usa de lemn fabricat neapărat la comandă. 

Cutia ușii ca de obicei se confecționează din lemn (gindă, leaț) și se fixează în perete cu ajutorul unor dibluri, cleiului și spumei pentru montare rapidă. În procesul de montare a ușii deseori se pot forma goluri care pot fi cu ușurință acoperite cu ancadrament din lemn. Aceste elemente îndeplinesc funcția tehnică, însă posedă și aspect estetic atrăgător. Elementul final și la fel de important la o ușă este furnitura, și anume balamalele și mînerul, care trebuie să fie ascunse în lemn și să nu iasă la iveală. Economii pe baza furniturii nu e cazul să faceți din motiv de siguranță și trăinicie. Apriori, producătorul propune mînerul și balamale în set cu ușa, ceea ce asigură un grad sporit de compatibilitate și un preț mai redus.

Usi pliante: neajunsuri și avantaje

Precum și alte construcții de asemenea tip, ușile culisante (cupe) confectionate la comanda în Chișinău dețin o serie de avantaje și dezavantaje. Economie de spațiu - avantajul de bază la modele de uși culisante, oferă posibilitate posesorilor acestora să folosească suprafața cîștigată cu alte scopuri utile.Aceste uși sunt ușoare în exploatare, arată modern și servesc drept un element de design. În schimb, ușile culisante nu pot reține mirosurile, curentul de aer, pot produce zgomot ( la instalare incorectă) și costă cu mult mai scump comparativ cu modele de uși cu deschidere obișnuită. Iată de ce, făcînd comandă de ușa culisanta (usa cupeu) - neapărat atrageți atenția la calitatea mecanismului mobil și întrebați de termenul de garanție prestat pentru acesta.

Unde puteți comanda uși culisante?

Modele de uși culisante sau pliante sunt destul de răspîndite în prezent în Chișinău. Dorința cumpărătorilor de a procura uși calitative și la un preț rezonabil sunt destul de logice, iată de ce compania ARAMA R vă pune la dispoziție o gamă largă de modele de uși de lemn la comandă în Chișinău, cu livrare și instalare în toată Moldova. De asemenea, vă aducem la cunoștință posibilitatea confecționării și livrării comenzilor de uși culisante peste hotarele Republicii Moldova ( în oricare țară din UE). Pentru eventuale întrebări sau consultații ne puteți contacta la numărul de telefon 022 - 211 - 509.