MOBILĂ DE BUCĂTĂRIE

Interiorul bucătăriei este creat din mobilier, tehnică de uz casnic și idei creative. În rest vor servi accesoriile. Mobilă de bucătărie are menire specială,

și asta înseamnă că trebuie să vă pregătiți serios pentru alegerea acestui tip de mobilier. Amenajarea reușită și stilată a bucătăriei, deodată atrage atenția. Însă, spațiul bucătăriei în majoritatea apartamentelor tipice este limitat, de aceea designul încăperii depinde de suprafața și planificarea ei. Situația poate fi ameliorată prin reașezarea mobilierului din bucătărie, însă, orice schimbare mai bine să o începeți cu achiziționarea mobilierului nou de bucătărie. În zilele noastre, există foarte multe variante de amenajare stilată a bucătăriei. Diferite module, seturile finisate se deosebesc prin dimensiuni, amenajarea culorilor. Stilistica generală a interiorului de bucătărie influențează asupra dorinței de a se afla în această cameră cît mai mult timp. De aceea, trebuie să aveți o atitudine destul de serioasă față de alegerea mobilierului de bucătăriei. Trebuie să prevedeți toate nișele și îndoiturile pe perimetrul încăperii, pentru ca mobila de bucătărie să se încadreze reușit.

 

Cum trebuie să fie mobila de bucătărie?

Mobilierul de bucătărie trebuie să respecte regulile moderne de ergonomie. Instalarea mobilierului de bucătărie începe cu carcasa. De obicei, ea este îndeplinită din PAL, însă, nu trebuie să aveți griji, majoritatea materialelor trec o prelucrare specială, în special toate elementele carcasei mobilierului de bucătărie. De exemplu, în unele țări europene seturile de mobilier pentru bucătărie sunt confecționate din PAL îngreuiat cu efectul de rezistență la umiditate. Grosimea plăcilor de capăt a carcasei bucătăriei constituie pînă la 18 mm.

O atenție specială în alegerea mobilei de bucătărie, trebuie acordată fațadei. Toate sertarele, rafturile, blaturile de masă și ușile sunt de obicei realizate dintr-un material special, durabil – PAL fortificat. Căptușeala se efectuează conform tehnologiilor moderne, la fabricarea mobilierului de bucătărie sunt folosite materiale naturale - piatră, lemn și materiale din polimeri. Lemnul sponat (furniruit) are straturi lipite. În general, pentru mobila de bucătărie sunt utilizate numai materiale speciale, care îndeplinesc cerințele de rezistență la apă. În modelele moderne de mobilier de bucătărie este folosită de multe ori sticla de înaltă rezistență, inclusiv cea colorată. Cu astfel de sticlă sunt decorate panourile frontale și elementele decorative din interior. Funcționalitatea și activitățile multiple sunt cerințele de bază pentru mobila de bucătărie, precum și materialele practice și de siguranță.

Foarte mult timp petrec la bucătărie copiii. Elementele de fațadă trebuie să fie rezistente la temperaturi înalte și intoxice. Deci, pentru bucătărie mereu sunt mai multe cerințe, însă, dacă ați avut o șansă de a obține o cameră perfectă, ea vă va bucura mulți ani la rînd. Pur și simplu trebuie să găsiți modele universale de mobilier pentru bucătărie, care vor fi în vogă chiar și peste cîțiva ani.